کارخانه تفاله چغندر قند در ایران
آنچه در این مقاله میخوانید...
کشت چغندر قند در ایرانتولید تفاله چغندر قندکارخانه تفاله چغندر قندقیمت تفاله چغندر قندکارخانه تفاله چغندر قند در ایران کجاست؟ در ایران کارخانه های تفاله چغندرقند متعددی وجود دارد که فرایند آماده سازی این محصولات را انجام می دهند و پس از انجام این فرایند ها آن را تبدیل به ماده ای کار آمد می کنند.
چغندر قند از جمله کشت های اساسی ایران است که در شهر های متعددی کاشت و برداشت میشود. کارخانه های تولید شکر با خرید این محصول، شیره آنرا گرفته و باقیمانده آن را به صورت تر و خشک در فصول مختلف به فروش می رسانند. تفاله تر چغندر پس از خرید تا نهایتا ۷ تا ۱۰ روز قابل نگهداری و استفاده خواهد بود و در صورتی که بخواهیم بیشتر آنرا نگهداری کنیم باید یا در کیسه های پلاستیکی وکیوم نگهداری کنیم و یا سیلو نمائیم.
کشت چغندر قند در ایران
از جمله شهر های اصلی ایران که بیشترین مقدار کشت چغندر قند در ایران را دارند میتوان موارد زیر را نام برد:
- شهرستان اقلید
- شهرکرد
- میاندوآب
- تربت حیدریه
این شهر ها با توجه به مقدار بسیار زیادی از چغندر قند که کشت میکنند پس از بهره برداره کارخانه ای از آنها، تفاله چغندر قند بسیاری نیز به جا میگذارد. به همین خاطر این شهرها دارای کارخانجات بزرگ قند و شکر هستند که پس از گرفتن شیره از چغندر، تفاله آنرا به دامداران عرضه مینمایند. البته برای اینکه کارخانه با تعداد مشتری کمتری در ارتباط باشد معمولا محصول خود را به پیمانکار در قالب قراردادهای ۱۰۰۰ تنی و بالاتر میفروشد و خرید دامدار بایستی از پیمانکار بر اساس قیمت اعلامی او صورت گیرد.
تولید تفاله چغندر قند
تفاله چغندر قند پسماند و دور ریز کار خانه های بهره برداری از چغندر قند است. به همین سبب است که دامداران می توانند با خرید این محصول، به کاهش هزینه های خود کمک کنند.
این محصولات در انواع مختلف به عنوان خوراک اصلی یا بخش مکمل غذای دام و طیور به کار میرود. البته استفاده به عنوان خوراک اصلی قطعا کار استانداردی نیست و باید تا نهایتا ۳۰ درصد جایگزین خوراک قبلی دام شود.
کارخانه تفاله چغندر قند تمام فرایند های لازم که به منظور قابل استفاده شدن تفاله چغندر قند روی آن انجام میشود را انجام میدهند به طوری که انواع تفاله چغندر قند با کیفیت های متفاوت و بسته بندی های مختلف با قیمت های متفاوت ارائه میشوند.
کارخانه تفاله چغندر قند
همانطور که گفته شد کارخانه ها وظیفه انجام عملیات های مختلف بر تفاله چغندر قند را دارند که آن را برای استفاده به عنوان خوراک دام آماده کنند.
تفاله چغندر قند علاوه بر ویژگی های ظاهری و بسته بندی برخی ویژگی ها و مشخصات ظاهری را نباید داشته باشد.
از جمله این مشخصاتی که بروز آنها در تفاله چغندر قند قابل پذیرش نیست میتوان موارد زیر را نام برد:
- وجود هر گونه کپک زدگی و قارچ
- وجود بوی سوختگی
در صورت وجود نشانه های فوق در انواع تفاله چغندر قند تر و خشک بهتر است از خرید آن خود داری کرده و در صورت مشاهده بعد از خرید، محصولات را به کارخانه تفاله چغندر قند مرجوع فرمایید.
قیمت تفاله چغندر قند
قیمت انواع تفاله چغندر قند بستگی به کیفیت تفاله، عملیات کارخانه ای و همچنین نوع بسته بندی این محصولات دارد.
برای مثال درصد رطوبتی که کارخانه تفاله چغندر قند باقی میگذارد تاثیر مستقیمی بر قیمت تفاله دارد.
همچنین در خرید تفاله های خشک نیز باید بدانیم که محصولات قالبی از تفاله های پرک شده گران ترند.
باید بدانیم که استفاده از این محصولات و انواع مختلف آن با سطح رطوب ت های مختلف کاملآ بستگی به نوع دام و میزان استفاده تفاله در غذای دام ها دارد.